Agenda


24 juni Dag van de Kampvuurmuzikant

Beeld je eens in: je zit buiten bij een knapperend vuurtje. Het schemert en langzaam worden de sterren boven je hoofd zichtbaar. Je neemt een slokje van je zomerdrankje, er is goed gezelschap om je heen. En vervolgens kun je luisteren naar prachtig getokkel, verhalende teksten of heerlijke meezingers van veelbelovende muzikale talenten.

Klinkt goed?

Zaterdag 24 juni 2017 staat weer helemaal in het teken van de kampvuurmuziek! Op meer dan twintig Natuurkampeerterreinen verspreid over het land wordt op die avond volop muziek gemaakt bij het vuur.
Neem gerust je tent, je caravan of kampeerbus mee.
Per locatie nemen vijf muzikanten het tegen elkaar op. Ze spelen elk een set van twintig minuten. Op elke locatie komt er één winnaar uit de bus.

Voor meer info: www.dagvandekampvuurmuzikant.nl

Aanvang 19:00

Einde 22:30

De Dag van de Kampvuurmuzikant komt voort uit De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland, een evenement dat De Groene Koepel vorig jaar organiseerde als knipoog naar alle talentenshows op de televisie. Dit jaar is het wedstrijdelement verminderd. ‘Bij kampvuurmuziek gaat het vooral om de saamhorigheid,’ zegt Marieken Nieuwdorp, directeur van De Groene Koepel. ‘Het gaat om samen buiten zijn, samen zingen en staren in het vuur. Het is een bijzondere manier van verbinding. Om het niveau op peil te houden, hebben we er nog wel een klein wedstrijdelement in laten zitten. Bij elke sessie komt er een winnaar uit de bus. Maar er is geen grote finale zoals vorig jaar. Het gaat vooral om de aandacht voor de kampvuurmuziek.’

*****************************************************************************************************************************************************

Zondagmiddag 25 juni Kroketten maken met Stichting Kroket

Echt waar, er bestaat een Stichting Kroket! Een bedrijfje in Amsterdam dat zich volledig heeft toegespitst op het maken van  kroketten en nu ook naar het hoge noorden komt voor een workshop kroketten maken. En dan bedoelen we niet zomaar een kroket, geen simpel kroketje van Edje, maar een echte culinaire kroket! Wat collage workshop Stichting Kroket 2016 12denk je van een Kroket van venkel en couscous met venkelroomsoep en een sesamkrokantje of een Kroket ‘Shepherd’s Pie’  met bloemkool, gemarineerde rode kool en peterseliepesto of een Kroket van sinaasappel en amandelspijs….Zomaar wat voorbeelden. Wat we tijdens deze workshop gaan maken blijft nog even een verrassing, maar het worden 3-4 zeer verschillende variaties.

In deze workshop gaan we olv Wanda van der Linden rond het middaguur aan de slag in de keuken in groepjes van 2 of 3 personen. Aan het einde van de middag kunnen we dan borrelen met de zelfgemaakte kroketten! Wij zorgen voor tafelzuur, sausjes, toast en de drankjes.

Inloop 13.00 tot 13.30 uurStichting Kroket logo donker groen hoge resolutie

Start 14.00 uur

Borreltijd: 17.00 uur.

Voor de borrel mag je mensen uitnodigen om te komen proeven. Zij betalen dan alleen voor de drankjes.

Kosten €40,00 inclusief alle drankjes en materialen.

Aanmelden: Wik Blok wik@2bunders.nl of 06-16787630

Meer info over Stichting Kroket: www.stichtingkroket.nl

 

****************************************************************************************************************************************************************************